Нови технологии... вече и за твоите зъби!

Нови технологии... вече и за твоите зъби!

Компютрите са ни ново поколение. Постоянно разучаваме телефоните си, защото имат безброй иновативни функции. В колите копчетата са сходни на брой на тези в самолет и те скоро ще могат да ни возят и без наше участие...

Всичко в живота ни е модерно и технологично. Дори и четките за зъби! В случая не говорим за електрическите четки обаче, а за тези с ултразвук. Това е най-новият и добър начин да осигурим идеално здраве за усмивката си. Самата идея за почистване с ултразвук не е нова. От години тази технология се използва в бижутерията и оптиката. С ултразвук с честота от 20 до 40 kHz се почистват часовници, зъболекарски и хирургични инструменти, промишлени части. Чрез високочестотна вибрация се стимулира произвеждането на ултразвукова вълна. Тя на свой ред създава хиляди малки балончета, които влизат в контакт с повърхността, разбиват замърсяванията на малки частици и ги отделят от нея.

Да почистим зъбите си не добре, а направо превъзходно! Това е мисията, която успешно изпълнява иновативната ултразвукова четка за зъби VITIS Sonic. Тя освобождава високочестотни акустични вибрации, които достигат влакната на четката със скорост до 40 000 движения в минута. Така натрупаната бактериална плака по емайла няма шанс да остане върху него и да предизвика в последствие нежелани по-сериозни проблеми, парадонтални заболявания или халитоза. Най-голямото предимство на четката е именно това, че достига труднодостъпните места около венеца и междузъбното пространство – проблемните зони, за които стоматолозите най-често предупреждават пациентите.

За кого е подходяща тази ултразвукова технология? Със сигурност тя би била най-полезна и ефективна за хората, при които се наблюдава прекомерно натрупване на бактериална плака, при проблеми с венците, при носене на ортодонтски апарати или импланти и като цяло за тези пациенти, които трудно почистват зъбите си с механична четка.

Перфекционизъм в детайлите. По-доброто почистване на интерденталните пространства с VITIS Sonic се дължи на комбинирането на ултразвуковата технология с иновативен дизайн на главата на четката. В допълнение са използват висококачествени заоблени “Tynex” влакна, които успяват да почистят ефективно зъбната повърхност, но в същото време предпазват меките тъкани на устната кухина. За да бъде миенето на зъбите максимално улеснено, в четката има вграден таймер и тя се изключва след две минути работа – препоръчителното от стоматолозите време за почистване. Освен това на всеки 30 секунди тя индикира, че можем да преминем към следващата зона, за да не пропускаме нито една част от устната кухина или да се застоим повече в една част за сметка на друга.

Да, факт е, че новите технологии разглезват и съвсем скоро след като си купим VITIS Sonic няма да искаме да се върнем към механичната четка, не само защото миенето на зъбите е по-лесно, но и защото няма да искаме да се разделим с усещането за перфектна чистота в устата си. Можем да си го осигурим лесно чрез онлайн магазина www.edrogeria.bg От превъзходното почистване и здравите зъби ни дели само един клик.